Hva kan man gjøre selv

Det finnes utallige hjelpemidler når uhellet først er ute eller om man ønsker å bruke det preventivt. Fungerer ikke dette er det nok gått så langt at det må kraftigere virkemidler til for å løse ditt problem. Noen av de tradisjonelle hjelpemidlene er blant annet, Plumbo, Mudin avløpsåpner, Jif avløpsåpner, rensespiral, stakefjær, avløpspumpe, vakuumpumpe, rensebånd. 

Når slike produkter benyttes er det viktig å lese pakningsvedlegget nøye for optimal effekt og for å forhindre at problemet blir større. Vi anbefaler Mudin avløpsåpner og fraråder Plumbo pulver.

Tette rør og avløp på kjøkken og Bad

Over tid vil matrester og fett man skyller ned i rør og avløp, feste seg til rørveggene og gradvis vil kjøkkenavløp og sluk tette seg helt. Ikke alle vet at fett fra matlaging IKKE skal skyldes ned i vasken. Det du skal gjøre er og samle fettet med papir og kaste det i restavfallet, følger man dette så begrenser man at matfett og matrester fester seg til rørveggen som gradvis vil tette seg.

Det samme gjelder for rørene på badet, både servantavløpet og dusjavløpet. Årsaken er såperester, hår osv som gradvis setter seg fast i rørveggene som resulterer til tett rør. Vær tidelig ute med spyling så unngår du potensielt dyre vannskader og lekkasjer. Tette rør kan forekomme når som helst.
Skulle uhellet oppstå åpner vi rørene dine rask og effektivt. 

Tett kloakk og Tett toalett

Det er kun 3 ting som skal i toalettet, avføring, urin og dopapir. 
Som oftest er årsaken at man kan ha mistet en gjenstand i toalettet, wc-rens, leker, bleier, sokker, kjøkkenpapir, matrester eller andre fremmedelgemer. Har du barn kan de rareste ting havne i toalettet hvis man ikke følger med.
Toalettet er ikke en søppelbøtte! Det kan bli unødvenig kostbart. 

Hvis du opplever tett toalett eller tette rør, så kan vi enkelt bistå for å ordne dette. Når åpningen til rørene først er blitt trange, så kan det være svært vanskelig for at dette løsner av seg selv, og i verste fall kan det skape store blokkader eller oversvømming.

Tette avløp burde ordnes så raskt som mulig, vi er på vakt hele døgnet og løser problemet raskt og effektift. 

Vedlikeholdspyling - unngå tette rør

Så bra at du velger å lese litt om vedlikeholdsspyling!

Da er du antakelig en person som skjønner at det lønner seg å være føre var. De fleste blokkeringer som skjer akutt kommer av dårlig vedlikehold! Unngå tette rør og tett avløp med vedlikeholdspyling.

Det du skylder i vasken og dusjen inneholder, fett, såpe, hår og matrester. Noen av disse stoffene vil feste seg som avleiringer på innsiden av avløpsrørene, og gjøre at rørene blir trangere og trangere innvendig.

Til slutt er det ikke mye som skal til før det blir helt tett, og da kommer alt avløpsvannet plutselig ut igjen kjent som tilbakeslag.

Dette er ikke hyggelig! Slike episoder kan gi store skader på bolig og interiør, og det kan koste mye tid, penger og energi å utbedre.

Vedlikeholdsspyling er en grundig rengjøring av avløpsrørene innvendig.

Vi bruker varmt vann, roterende dyser og profesjonelt høytrykks-utstyr. Spylingen blir utført på en skånsom måte, men samtidig så kraftig at rørene blir rene.
Hele prosessen utføres på en miljøvennlig måte, uten kjemikaler.

Spyling av avløp i borettslag og sameie

Vedlikeholdsspyling av rørene i sameie og borettslag er en viktig del av vedlikehold og driften til bygget. 

Mange borettslag opplever vond lukt fra sluk, tette rør, klukking i rør, samt avløpsvann som renner tregt. Vi i 24/7 Spylevakten AS kan hjelpe dere med dette, vi tilbyr gode vilkår, priser og har fokus på høy kvalitet. 24/7 Spylevakten AS har gode forsikringer, for at du som kunde skal føle deg trygg. For priser ber vi dere om og ta kontakt med oss, så går vi igjennom hvilken løsning som er best for deres borettslag/sameie. 

Når trenger man rørinspeksjon

Rørinspeksjon og innvendig kontroll av vann- og avløpsledninger, der vi bruker et kamera for å filme innsiden av rørene for og avdekke tilstanden.

Under rørinspeksjonen vil kameraet kunne oppdage feil som: vannfylling, bruddskade, motfall, ujevnheter i rørvegger, avleiringer, synlige pakninger, hull og sprekker, røtter og fremmedlegemer. I noen tilfeller møter vi på fremmede plastgjenstander som har blitt skylt ned i toalettet. Feil på rørledninger kan skje over tid gjennom slitasje, av ytre påvirkning og feil kan gjerne oppstå uten forvarsel.

Ved mistanke om deformasjon, skade, utfordringer ved å lokalisere rørproblemer eller for å innhente tilstand på dine rør brukes ett rørinspeksjonskamera. Med denne teknologien får vi full oversikt over tilstanden på rørene. Vi kan også bruke kamera til andre typer oppdrag hvor tilkomst er en utfordring, inspeksjon av avløpsrør, ventilasjonskanaler, skorsteiner, taknedløp, ventilasjonsrør eller andre rør eller hulrom med begrenset tilgang.

Kamerahodet er kompakt, og er 22 mm i diameter. Vi hjelper deg med rørinspeksjon / spyling hele døgnet i Oslo og Viken å stiller på kort varsel for og gjennopprette normal drift på ditt avløp. 

Dokumentasjon ved rørinspeksjon

I etterkant av rørinspeksjonen vil vi sende deg en detaljert dokumentasjon fra inspeksjonen. Rapporten er skriftlig og forklarer hva som er oppdaget under inspeksjonen, rapporten blir også dokumentert med video/bilder

Rørinspeksjonen gir deg en god dokumentasjon, som kan benyttes ved salg av bolig, eindom eller ved ferdigstilling av nybygg.
Har du gjentagende blokkeringer på ditt avløp så vil det være fornuftig å foreta en rørinspeksjon for og avdekke årsaken.

Det er enklere og utbedre problemer med avløpet når man vet hva problemet er. Inspeksjonen vil avdekke eventuelle feil og mangler, og danne et godt bilde av hvordan man skal utbedre en eventuell feil.

Feil som avdekkes ved rørinspeksjon

  • Stillestående avløpsvann (Svanke/motfall)
  • Fremmede gjenstander
  • Rustproblemer
  • Bruddskader
  • Avleiringer
  • Røtter 

 

Etter utført rørinspeksjon får du en detaljert rapport med video/bilder fra inspeksjonen som viser eventuelle problemer med avløpet.

Hvordan utføres en rørinspeksjon?

Før vi inspiserer avløpet så er det vanlig og spyle rørene rene med høytrykksspyling. Dette gjøres for å få bedre sikt for at vi skal kunne dokumentere avløpet ditt skikkelig. Inspeksjonen starter i nærheten av der problemet antas og være. Vi går inn via sluk, stakeluker eller innvendig/utvendig stakekum for og avdekke feil og mangler. Når vi finner feil eller avvik oppgis disse på bransjespråket til Rørinspeksjon Norge. Feil graderes på en skala fra 1 til 4, hvor 4 er mest alvorlig.

Vannfylling, også kalt «svanke», på ledningen er en vanlig feil vi kan avdekke med rørinspeksjon. Slike feil angis med fyllingsgrad, eksempelvis «5-15% vannivå, gradering 2.

Trasesøk

Mistenker du skade eller feil på rør og avløpsrør? Vi utfører detaljert rørinspeksjon, med video, bilder og oppmerking av hvor rørene ligger.
Rørinspeksjon med kamera er en trygg og enkel måte å avdekke problemer i avløpsrør og andre tilsvarende rør. Er det røtter som har funnet veien inn i avløpsrøret? Rustdannelser? Eller i verste fall bruddskader? Slike problemer må gjerne kartlegges før de kan utbedres på effektivt vis.

Trenger du råd, priser eller mer informasjon?

Vi kan svare på det meste innenfor rørleggerfaget. La oss ta en prat sammen for å gi deg den beste løsningen.